AfvalGemeentelijk Afvalpunt
Allereerst wil ik hier het bestaan van het Gemeentelijk Afvalpunt op de Papaverweg vermelden. Daar kunt u al uw afval gratis kwijt. Het is niet ver van ons tuinpark, makkelijk met de auto te bereiken, zes dagen de gehele dag geopend. Wat wil je nog meer!


Ons tuinpark biedt onderstaande mogelijkheden aan, alles wel op proef

 
Huisvuil, uw huishoudelijk afval.
Gesloten huisvuilzakken kunt u het hele jaar door IN de perscontainer zetten (dus niet erbuiten laten staan). Daarvoor heeft u een muntje van de muntautomaat nodig (1 euro geeft 1 muntje). Per muntje is er plek voor 2 á 3 vuilniszakken.
IJzer en plastic afval graag tijdens de winkeltijden aan iemand bij de stortplaats afgeven.
Verf- of olieresten of ander chemisch afval mogen niet in de container. Deze moet uzelf afvoeren, bijvoorbeeld gratis bij het Afvalpunt bij de Papaverweg. Struisgrasstraat 33a (achter Papaverweg 33). Zijn zelfs zaterdags open.
Ze recyclen het voor ons, Amsterdammers. Goed voor het milieu.

 
Groenafval, biologisch afbreekbaar zoals plant- en conifeerresten en onkruid.
Dit kunt u op zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur vanaf 1 april tot eind oktober legen in de groencontainers bij de stort. Zie het mededelingenbord voor de juiste datums.
Dit is een proef en het is aan ons, volkstuinders, zelf om deze prachtige practische oplossing voor groenafval voort te laten duren. Gooi geen zand, hout of aarde in de container. En uiteraard geen plastic of ander afval. Voor aanbieden van takken (zowel dun als dik) hebben we de hakselaar, zie hieronder.

 
Takkenafval hakselen
Takken worden versnipperd door onze hakselaar van 1 april tot eind oktober. Zie het mededelingenbord voor de juiste datums. Het snipperspul wordt verspreid over het tuinpark. Ook kan het door de tuinders worden gebruikt.
Takken van een dikte tot 8 cm kunnen door de hakselaar. Plantenstengels kunnen niet door de hakselaar en moeten als groenafval worden behandeld.
In principe moet u zelf uw takkenafval naar de hakselaar op de stortplek brengen en een handje meehelpen met het verhakselen ervan.


Laten we met z'n allen zorgen dat dit afvalproject slaagt. Alleen al om er voor te zorgen dat uw huishoudelijk afval bijdrage niet hoeft te worden verhoogd.